De ledenweek 2021. Wat kan wel, wat kan niet

In de voorbereiding van de ledenweek had de Evenementencommissie behoorlijk last van de beperkende maatregelen van de Coronapandemie. Ook de natte maanden april en mei gaven wat zorg. Gaat het terras open of niet, met 4 mensen samenkomen of niet, gezamenlijke maaltijd ja of neen. Kan de nachtwedstrijd doorgang vinden? Is er muziek beschikbaar? Kortom we hebben met de opzet van de ledenweek wat hobbels moeten overwinnen.

We zijn van start gegaan. De Masters openden de week op 29 mei onder prima weersomstandigheden. Tijdens de ledenweek was het prima golfweer. Het weer is en blijft een belangrijke factor van succes tijdens de ledenweek. We hadden niet te klagen. De Ledendag op 5 juni moet traditioneel de klapper van de week zijn. Vooraf wisten we al dat een shotgun niet mogelijk was. Het aantal deelnemers op de grote baan moest beperkt blijven tot maximaal 120! We hadden gelukkig nog de mogelijkheid om ook gebruik te maken van de par ¾. Ook daar maakten we een leuk programma met fun-elementen en baancatering. Vanwege de onmogelijkheid van een feestavond was er wat financiële ruimte om andere dingen te doen. Wat hebben we allemaal genoten van de mini fanfare, het dixieland orkest, Amsterdamse Sjonnie en Anita. Dat allemaal afgewisseld met onze onvolprezen accordeonist, Jacques Schuiling. Naast dit alles moest er ook nog gegolfd worden. De horeca-groep van de Welderens heeft zich behoorlijk uitgesloofd. Heerlijke hapjes in de baan en als klap op de voorpijl een geweldig “plankje” op het terras. Hulde.

Op weg naar huis kreeg een ieder een mooie bloem mee naar huis.

De uitslagen:

Het croquetspel

Op de par ¾ is gewonnen door team Andy Garrard en Casper Klein Nagelvoort in 33.3 seconde. Op de grote baan waren dat : Michel Veulings, Leo Verkaik, Theresia Boelens en Monique Wismans. Zij hadden 20.6 sec. nodig.

De ballencup

Op de par ¾ waren de winnaars: Max Derks, Henk Arends, Leroy Bekker en Tonny Taks, met 40 (werkelijk 37).

Op de grote baan waren dat met 47 (werkelijk 49) Erik Pals, Frank van Dijk, Nick Paanakker en Marie- Jose Speekenbrink.

Het pyramidespel

Op de par ¾ met 20.3 sec. waren Max, Henk, Leroy en Tonny, wederom de winnaars.

Op de grote baan waren dat met 7,8 seconden: Hans Valk, Eric Driessen, Bep Bloemen en Anne Donkers.

Nearest to the pin

Op de kleine baan Andy Garrard met 1.45m en Marion Gerritsen-Hartog met 6.85m

Op de grote baan was Het Karel van Zanten 1,15m, Louis Sardjoe 3.10m en John Sanders 3.25m.

De prijzen zijn door de winnaars af te halen bij de receptie.

De quizvragen:

Eerst maar even de antwoorden:

Op 1 april telde de golfclub 1043 leden. Het % vrouwelijke leden is 26%. Het jongste lid is 7 jaar en het oudste lid is 87 jaar. We hebben 9 Marshalls. Hun namen: Gijs, Ton, Eef, Dirk, Nelson, Jan, Coen, Geert en Charlotte. Het landgoed is 63 ha groot, Op Welderens werken 10 greenkeepers. De grote boom op het terras is een plataan. We komen heel veel diersoorten tegen op Welderen. Vogels, vissen, insecten, amfibieën, knaagdieren, boterhamkraaien, zelfs de schapen werden meegeteld. Om geheel in stijl te blijven werden ook de processierupsen  vermeld. Het aantal hindernismarkeringen liep sterk uiteen. Het minste aantal wat werd genoemd was 32. De werkelijkheid is 415.

De regelgeving vraag werd opvallend vaak juist beantwoord. De speler die de bal per ongeluk op jouw tas raakt, daarna de tas van een ander en terug ketst op je schoen, krijgt geen straf.

Natuurlijk had geen van de teams alle antwoorden goed. 3 teams scoorden gemiddeld 5 ½ antwoorden goed. Na loting werden Ankie Cillikens, Dennis van den Dries, Erika Bos en Bert Rooseboom de winnaars.

De winnaars van de wedstrijd:

Grote baan

1e plaats: team 1 met Tom Weijman, Ghislaine de Lange, Els Plant-Bruseker, Derk de Boer

2e plaats: team 11 met Dennis van den Dries, Ankie Cillekens, Bert Roosenboom, Erika Bos

Kleine baan:

1e plaats: team 2 met Niek Jacobs, Adri Zwartepoorte, Jetty van de Hoek, Leo de Kraker

2e plaats: team 3 met Birgit Hermsen-Mulder, Harry Quakernaat, Ton Fuselier

De prijswinnaars worden, naast de eeuwige roem, allemaal voorzien van een doosje ballen of een bon. U kunt het ophalen bij de receptie vanaf maandagmiddag 14-6. 

Volgend jaar.

We gaan hopen we helemaal terug naar het oude normaal. De ledenweek in 2022 zal starten in week 23. Wat gaan we dan doen? Hebben we dan weer een BBQ en een muziekavond met Summerland?  Willen we naar deze nieuwe vorm? Laat ons uw reactie maar weten wat uw mening is. Uw reactie graag naar: Evenementen@golfclubwelderen.nl

Tenslotte. Tijdens de ledenweek zijn er heel wat foto’s gemaakt. We zullen er een collage van maken en publiceren via op de website. Hulde ook aan de vrijwilligers die ons op heel veel terreinen hebben geholpen. Anja, Renate, Evaline, Riet, Paul, Anja en Miranda, hartelijk dank voor jullie inzet. Een bloemetje voor jullie is onderweg.

G-W5LYCT7MKN