HELP

Gefeliciteerd! Je hebt de ‘help‘ knop gevonden! 

Met de tekst op deze pagina wordt getracht met zo weinig mogelijk woorden aan jou uit te leggen wáár je wát kan vinden.

Laten we beginnen met het volgende: Deze help-pagina wordt in een nieuw venster geopend, zodat je deze er eventueel naast kunt houden wanneer je iets wilt testen. Je zult echter merken dat pagina’s die tot de website van de Golfclub behoren, doorgaans in hetzelfde venster geopend worden. Pagina’s van andere websites of documenten worden in een nieuw venster geopend.

 

Je kunt de moeite nemen om de tekst hieronder rustig door te lezen, maar wanneer je hier geen zin in hebt, ook goed! Je kunt gewoon zelf op ontdekkingstocht gaan en door de website heen klikken. Let wel: Je kunt niets kapot maken en de ‘help’ loopt niet weg, die is te allen tijde onder ‘handbereik’.

INLOGGEN

Bovenaan de pagina vind je twee velden, hiermee kun je met je lidcode en wachtwoord (hetzelfde wachtwoord dat je gebruikt voor e-Golf4u) inloggen. Nadat je bent ingelogd, verschijnt geheel rechts bovenaan je naam en alle menu opties die eerst grijs waren zijn nu wit geworden. Door op ‘Uitloggen’ te klikken meld je jezelf weer af.

 

 

 

MENU’s

In de menu balk zie je hoofdmenu opties: HOME, INTRO, CLUB, WEDSTRIJDEN, COMMISSIES EN ACTIVITEITEN, EGOLF4U.  Wanneer je met de muis op een van deze opties klikt krijg je een sub-menu te zien. Hier kun je met de muis overheen bewegen. Wanneer een sub-menu optie met een donkerblauwe balk gemarkeerd wordt, is deze ‘actief’. Zodra je hier op klikt, wordt betreffende pagina geladen.

 

 

  

 

  

 

‘BROODKRUIMELPAD’

Het broodkruimeltjespad (ook wel ‘breadcrumbs’ genoemd) heeft betrekking op de plek binnen de website waar je je op dat moment bevindt. Je kunt het rechtsbovenaan onder de menubalk vinden.

 

In het voorbeeld hierboven kun je zien dat de gebruiker via het ‘home’ menu naar het ‘wedstrijden’ menu en vervolgens in het submenu ‘NGF-competitie’ heeft gekozen. Je ziet dus in een oogopslag waar je je op dat moment binnen de structuur van de website bevindt. Door op ‘Home’ te klikken spring je in een keer naar betreffende pagina.

*) Breadcrumbs is afgeleid van het bekende sprookje van Hans & Grietje waarbij Hans broodkruimeltjes liet vallen om de weg terug te kunnen vinden.

 

ZOEKEN

Geheel rechts naast het menu zie je een klein loepje. Wanneer je deze met de muis aanklikt, verschijnt er een zoekvenster. Hier kun je (een gedeelte van) een woord in typen. Alle pagina’s waarin dit woord voorkomt worden gevonden. Echter, alleen de eerste 5 gevonden pagina’s worden getoond. Door op ‘Bekijk alle resultaten‘ te klikken òf op ENTER te drukken zullen alle gevonden pagina’s getoond worden.

Advies: probeer eens rustig een paar zoektermen uit.

1. Je zult zien dat het goed en snel werkt.

2. Je wordt er steeds handiger in.

Je zult merken dat je meestal kunt vinden waar je naar op zoek bent (wanneer het tenminste ook in de website opgenomen is).

 

 

 

HOME PAGINA

Nadat je bent ingelogd, kom je altijd als eerste op de ‘HOME’ pagina terecht. Geheel bovenaan wordt belangrijk nieuws in een zgn. ‘loopkrant’ weergegeven.

Hieronder op de foto vind je een aantal licht blauwe knoppen (met o.m. ‘Teesluiting’), deze verwijzen naar de website van de golfbaan. De witte knoppen aan de linkerkant behoren bij de golfclub. Probeer ze eens uit en schrijf eens iets in ons gastenboek..

De nieuwsberichten kunnen betrekking hebben op een diversiteit aan thema’s en worden veelal door de verschillende commissies of gewoon door leden aangeleverd. Door op een tegel te klikken krijg je de achterliggende tekst en foto’s te zien. Het meest recente nieuws staat altijd links boven. Het oudere nieuwe ‘verdwijnt’ geleidelijk naar onderen tot het uit beeld verdwijnt. Door onderaan de laatste rij tegels op ‘Toon meer‘ te klikken krijg je de volgende acht tegels te zien.

Wedstrijdkalender

De eerst komende twaalf wedstrijden worden hieronder weergegeven. Dit is puur informatief, je kunt je hier dus niet inschrijven. De rest spreekt voor zich.

Galerij

Deze schilderijen (voorheen) in ons clubgebouw zijn voornamelijk voor bezoekers (niet leden) bedoeld. Met behulp van de link op iedere afbeelding kan een bezoeker in een keer naar de juiste plek gaan.

INTRO

Het intro menu is toegankelijk voor niet-leden. De sub-menu opties zijn ook m.n. voor bezoekers bedoeld. De handicap tabellen van de golfbaan zijn hier bijvoorbeeld terug te vinden.

CLUB

Het onderdeel ‘club’ bevat zowel algemene als nuttige informatie die betrekking heeft op onze golfvereniging (zoals de verenigingsdocumenten). Maar ook foto’s en verslagen van wedstrijden en evenementen die hebben plaats gevonden, en die gewoon leuk zijn om te lezen of om te weten. En niet te vergeten de ‘ere-galerij‘. Deze komt overeen met de galerij in de hal van het clubgebouw. Thuis achter je laptop (mocht je je ècht vervelen..) kun je hier eens rustig doorheen ‘wandelen’. Klik gewoon eens rond, en probeer te onthouden waar je wat kunt vinden.

WEDSTRIJDEN

Onder de rubriek wedstrijden kun je ‘alles’ vinden wat betrekking heeft op gespeelde of nog te spelen wedstrijden. De volledige wedstrijdkalender bijvoorbeeld, of alles betreffende de jaarlijkse NGF competitie. Specifiek voor de senioren van de Welderns, een eigen rubriek met alle standen en verslagen!

Beschrijvingen van alle soorten wedstrijden die binnen onze vereniging gespeeld worden (handig wanneer je bijvoorbeeld bent vergeten wat ‘greensome’ ook alweer inhoud). En tot slot alle clubklassementen onderverdeeld in de rubrieken : maandagwedstrijd, fun-wedstrijden, clubkampioenschappen, maandbekers, zomer- en wintercompetitie en bitterballen/snert wedstrijden.

COMMISSIES & AKTIVITEITEN

In dit menu kun je van alle commissies een pagina terugvinden. Hier wordt niet alleen uitgelegd wat een commissie voor de club- en voor jou kan betekenen, maar kun je ook nuttige informatie terugvinden welke betrekking heeft op de activiteiten die door betreffende commissie worden uitgevoerd. Vrijwel iedere commissie heeft een eigen ‘blog’. In een ‘blog’ kun je alle berichten terugvinden die door betreffende commissie zijn opgesteld. Vergeet niet: nieuwe berichten die door een commissie geplaatst worden, verschijnen altijd ook op de ‘home’ pagina, zodat nadat je ingelogd bent, het bericht direct onder jouw aandacht wordt gebracht.

E-GOLF4U

Alle e-golf4u functionaliteit die jij als lid nodig hebt, kun je hier terugvinden. Je hoeft niet nogmaals afzonderlijk in te loggen. Zoals het boeken van starttijden, het inschrijven voor wedstrijden, invoeren van scorekaarten of het opvragen van (competitie)uitslagen.

Natuurlijk heb je ook nog de ‘web-app’ op je smartphone, die door de meeste leden gebruikt wordt om zich in te schrijven voor een wedstrijd of de scores in te voeren. Echter, niet alle functionaliteit die je hier aantreft staat met de ‘web-app’ tot jouw beschikking. Daarnaast hebben sommige oudere leden wellicht geen smart-phone of vinden het prettiger vanaf een groot scherm te werken.  Je zult zien dat de integratie met e-golf4u veel beter is dan op de oude website het geval is. Wij zijn benieuwd of je je daar in kunt vinden.

G-W5LYCT7MKN